Mölndal, Sverige
Business Controller

Vaculex är ett företag i tillväxtfas och behöver därför rekrytera en Business Controller till huvudkontoret i Göteborg.

Vaculex är en världsledande tillverkare av lyftsystem baserade på vakuumteknik. Under de senaste 30 åren har Vaculex utvecklat och levererat helhetslösningar inom många branscher med höga krav på ergonomi, säkerhet och effektivitet. På kontoret i Mölndal finns sälj- och marknadsföring, produktutveckling, konstruktion samt tillverkning.

Vaculex är en del av Piab Group. Piab utvecklar innovativa lösningar som förbättrar energieffektiviteten, produktiviteten och arbetsmiljön hos vakuumanvändare runt om i världen. Som samarbetspartner till många av världens ledande tillverkare utvecklar och producerar Piab ett komplett produktutbud av vakuumlösningar, vilka används för en mängd olika automatiserade linjeprocesser. Piabs huvudkontor ligger i Täby utanför Stockholm och koncernen har dotterbolag och distributörer i mer än 70 länder.

Tjänsten:

Som Business Controller kommer du att medverka i Vaculex ledningsgrupp och arbeta nära VD. Tjänsten rapporterar till VD men viss rapportering sker även till PIAB Group. En stor del av arbetet handlar om att implementera och förbättra rutiner och processer för ekonomisk styrning och arbeta med analys och uppföljning av finansiella nyckeltal. Den löpande redovisningen görs centralt men som business controller ansvarar du för att säkerställa att de månatliga boksluten och rapporteringen utförs tidsenligt samt med hög kvalitet.

Business Controllern driver förberedelsen av material till månatliga business reviews med Piab Group Management och sammanställer analyser och resultat för de 4 bolag som ingår i Vaculex-gruppen samt konsoliderar in detta till PIAB Group. Som Business Controller ansvarar du även för budget- och forecast processen för Vaculex-gruppen.

Profil

Du är civilekonom eller motsvarande med cirka 5-10 års relevant erfarenhet av att arbeta med verksamhetsinriktad ekonomistyrning kombinerat med en god förståelse för redovisning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta på ett tillverkande företag med internationell verksamhet. Du har god erfarenhet av att arbeta med ERP- och BI-system, med fördel Jeeves och/eller GoodData, och du förutsätts även ha mycket goda kunskaper i MS Office, framför allt Excel och Powerpoint. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Du är en analytisk och affärsinriktad person som vill förstå verksamheten och vad som ligger bakom siffrorna. Vidare är du en proaktiv, driven och ansvarsfull person som sätter ett stort värde i att leverera med hög kvalitet. Detta är en ny tjänst och du kommer därför ha stora möjligheter att utveckla din roll på företaget. Därtill kommer du ingå i ett nätverk av medarbetare inom Piabs globala Finance funktion. Du bör trivas i en miljö som präglas av förändring och stark tillväxt!

Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval.

Kontaktpersoner

Mattias Larrieu 0734-166016 mlarrieu@contaplus.se
Rebecca Pärson 0721-818100 rparsson@contaplus.se

Apply here