Mölndal, Sverige
Maskinkonstruktör

Vaculex är ett företag i tillväxtfas och behöver därför rekrytera en maskinkonstruktör med fokus på produktutveckling till huvudkontoret i Göteborg.

Vaculex är en världsledande tillverkare av lyftsystem baserade på vakuumteknik. Under de senaste 30 åren har Vaculex utvecklat och levererat helhetslösningar inom många branscher med höga krav på ergonomi, säkerhet och effektivitet. På kontoret i Mölndal finns sälj- och marknadsföring, produktutveckling, konstruktion samt tillverkning.

Vaculex är en del av Piab Group. Piab utvecklar innovativa lösningar som förbättrar energieffektiviteten, produktiviteten och arbetsmiljön hos vakuumanvändare runt om i världen. Som samarbetspartner till många av världens ledande tillverkare utvecklar och producerar Piab ett komplett produktutbud av vakuumlösningar, vilka används för en mängd olika automatiserade linjeprocesser. Piabs huvudkontor ligger i Täby utanför Stockholm och koncernen har dotterbolag och distributörer i mer än 70 länder.

Tjänsten:

Maskinkonstruktör med fokus på produktutveckling

Vill du ha en betydelsefull roll i Vaculex fortsatta expansion och framtida ställning på marknaden? Trivs du i en projektledande roll där du får arbeta med tekniskt avancerade projekt i ett bolag som uppmuntrar till delaktighet och engagemang?

Vaculex är en världsledande tillverkare av lyftsystem baserade på vakuumteknik. Nu expanderar företaget ytterligare och söker därför en teknisk projektledare att driva projekt inom produktutveckling till sitt huvudkontor i Mölndal. Produktutveckling, konstruktion och tillverkning sker i egen regi och ställer därmed krav på innovativ personal med egen drivkraft.

Du erbjuds en spännande roll där du skapar förutsättningar för företagets framgång på marknaden tillsammans med ett utvecklingsteam bestående av konstruktörer, projektledare samt en teknisk chef. Du bidrar till utvecklandet av nya, tekniskt komplexa, produkt som innefattar avancerad egenutvecklad mekanik, elektronik och mjukvara. Arbetsuppgifterna innebär bland annat:

  • Innovativ och kreativ teknisk problemlösning
  • Medverka i produktutvecklingsprojekt från behovsanalys, via konceptutveckling, prototypframtagning och provning fram till serieproduktion
  • Att arbeta med maskin och mekatronikkonstruktion, både självständigt och i grupp
  • Övervakning av testning och provning på system under utveckling
  • Kontakt med internationella leverantörer, kunder och användare

 

Vaculex är ett innovativt bolag där beslutsvägarna är korta och trivsamheten hög. Du kommer att arbeta i ett ungt, framgångsrikt och expansivt företag i en växande bransch.

 

Uppdragsgivare: Vaculex AB

Ort: Göteborg

Sista ansökningsdag: 2017-04-19

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har gedigen konstruktionserfarenhet vad gäller mekaniska komponenter och är van vid att arbeta med teknisk problemlösning. Du har fem års erfarenhet från produktutveckling samt dokumenterat goda kunskaper inom 3D CAD, med fördel SolidWorks. Grundläggande kompetens och förståelse för FEM-analys/CFD-simulering eller Embedded C/Labview/PCB-konstruktion är en styrka men inget krav. För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har en högskole- eller civilingenjörsexamen med inriktning automation och mekatronik, maskin, elektronik eller liknande. Körkort samt flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Rätt person är innovativ, kreativ samt nyfiken på ny teknik. Du är initiativrik och trivs med att äga och driva dina uppgifter i en organisation där eget ansvar uppmuntras. Komplexa uppgifter tar du dig an med mod och viss envishet. Du har stor social kompetens och hanterar stressiga situationer på ett strukturerat och organiserat sätt. Hos Vaculex är din öppenhet och positiva syn på förändring en nyckel till framgång.

I denna rekrytering samarbetar Vaculex med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johanna Engblom 072-532 84 41 eller Nadja Bergman 072-988 98 28. Ansökan till tjänsten görs via www.dfind.se/science-engineering senast 19 april 2017. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Apply here